Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

116 1048

 

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε κι᾿ εφέτος ο εορτασμός της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ι. Μητρόπολή μας. Συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας και από άλλες Μητροπόλεις.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτυπώσεις του Τιμίου Σταυρού, με αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη και συγκεκριμένα στην φιλοξενία του Αβραάμ, τονίζοντας ότι, οι Χριστιανοί προκειμένου να ζουν υπό την σκέπη του Τιμίου Σταυρού οφείλουν να διάγουν τον βίο τους σύμφωνα με την κατά Χριστόν ζωή «σταυρώνοντας» καθημερινά τα πάθη και τις αμαρτίες τους, ώστε όλοι να αξιωθούν της μακαριότητος της αιωνίου ζωής.    

Λίγο πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ευχήθηκε στους ευσεβείς Χριστιανούς, στην Ι. Αδελφότητα και στην Ηγουμένη του Ι. Ησυχ. Γερόντισσα Μεθοδία, ο Τίμιος Σταυρός να τους δίδει έμπνευση, δύναμη και χάρη.

 

116 1108

 

Την επομένη το πρωί, Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018, ανήμερα της Εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Βλασίου Άνω Τρικάλων, πλαισιωμένος από τους συνοδούς του Κληρικούς και ετέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Στο και εκεί πολυπληθές Εκκλησίασμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μίλησε για τον Τίμιο Σταυρό ως το σύμβολο εκείνο που λύτρωσε την ανθρωπότητα από την «βαριά» κληρονομιά της αποστασίας των πρωτοπλάστων ενώ παράλληλα αποτελεί τον οδοδείκτη αυτών που οδεύουν τον «δρόμο» της αγάπης και που επιδιώκουν να είναι οι κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού. Δεν παρέλειψε την αναφερθεί και στον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολο Παύλο και στους λόγους του περί του Τιμίου Σταυρού. Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχόμενος προς την Ι. Αδελφότητα, την Γερόντισσα Φιλοθέη, καθώς και όλους τους παρισταμένους πιστούς η χάρης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να μην μας εγκαταλείψει ποτέ ώστε να συνεχίσουμε να τελούμε υπό την σκέπη Του.

Τόσον το εσπέρας της παραμονής όσον και ανήμερα, μετά το πέρας των Λατρευτικών Εκδηλώσεων, παρετέθη στους πιστούς, υπό των ως άνω Μοναστικών Αδελφοτήτων, Μοναστηριακή τράπεζα με τα δέοντα εδέσματα λόγω του νηστίσιμου χαρακτήρος της ημέρας.   

 

      ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.