«IB’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Επιθυμώντας να σας ενημερώσουμε για τις εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου και Πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου, ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στις 9:00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστική Εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορινθίων «Η ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ»  

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 8:00 το βράδυ εις τα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας των εν τη Κορινθία Αγίων, κατόπιν εντός του Ιερού Ναού η «έξοδος» του Ι. Λειψάνου του Αγ. Αποστόλου Παύλου και η «ενθρόνισή» αυτού επί του προευτρεπισθέντος τετραποδίου.

Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και από ώρας 08:30 βραδινή έως 01:00 πρωινή θα τελεσθεί Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίον θα ψαλλεί η Ακολουθία πάντων των εν Κορινθία διαλαμψάντων Αγίων. Θα ακολουθήσει Ι. Αγρυπνία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στις 07:00 το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης.

Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 11:00 το πρωί θα τελεσθεί Παράκληση εις τους Αγ. Αποστόλους.

Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 07:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Μικρός Εσπερινός.

            Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στις 07:00 το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες των Αρχιερατικών Περιφερειών Κλεωνών – Νεμέας. Θα ψαλλεί η Ιερά Ακολουθία της Παναγίας της «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».

Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 11:00 το πρωί θα τελεσθεί η Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο, την επιλεγομένην «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ».

Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 06:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.

            Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 07:00 το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία από Ιερείς και Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λουτρακίου.

Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η Παράκληση εις τον Όσιο Πατάπιο.

 

 

Την ίδια ημέρα στον ίδιο Ναό και ώρα 07:00 το απόγευμα θα τελεσθεί Μικρός Εσπερινός και Παράκληση εις τον Άγιο Μάρτυρα Λεωνίδη.

            Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 07:00 το πρωί στον Ι. Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Την ίδια ημέρα στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών και ώρα 09:00 το πρωί ο Δήμος Κορινθίων θα διοργανώσει τον 20Ο Αγώνα Δρόμου «Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου». Η εκκίνηση θα δοθεί στο Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών (Εθνική Οδός Κορίνθου – Επιδαύρου) και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου. Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμήν του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Την ίδια ημέρα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 07:00 το απόγευμα θα τελεσεθεί ο Μικρός Εσπερινός.

Την ίδια ημέρα στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου και ώρα 08:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση, το 5ο Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής, με τη συμμετοχή των Χορωδιών: του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Αντωνίου Τσαρουχά, της χορωδίας ΟΜ.Σ.Ι.Ε. υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Φωτίου Κετσετζή και της Βυζαντινής Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη.

 

Εκ του Ιερού Ναού