ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΚΙ ΕΦΕΤΟΣ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΣΚΙΛΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΣΥΖΥΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ» ΥΨΟΥΣ 151.000.00€ ΣΕ 151 ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

 

23

Στον κατάμεστο Ι. Ναό του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου της Ιεράς Μητροπόλεως μας «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»,που τιμάται στην μνήμη των συνεργών του Αποστόλου Παύλου Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης,πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, ο ετήσιος εορτασμός των Αγίων και η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών: «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2019», από την Ι. Μητρόπολή μας. Με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος, η καθιερωμένη αυτή πρωτοβουλία,γιατην ανακούφιση των εχόντων ανάγκη νέων της Ι. Μητροπόλεως μας, μιας ακόμη εκ των ποιμαντικών προτεραιοτήτων του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων ξενιστών, συνεστίων,συνεργών του Απ. Παύλου καιπροστατών της Χριστιανικής συζυγίας και κατ᾿ επέκταση του θεσμού της οικογένειας Ακύλα και Πρισκίλλης, Θ. Λειτουργία. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αρχικά αναφέρθηκε στουςεορταζομένους Αγίους και στον τρόπο με τον οποίοκαταστάθηκαν συνεργοί του Απ. Παύλου στον καταρτισμό της εν Κορίνθω Αγίας Εκκλησίας. Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την σπουδαιότητα του θεσμού της οικογένειας, από τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια και στην ιδιαίτερη σημασία που ο Απ. Παύλος έδειχνε σε αυτόνστις επιστολές του, στέλνοντας ευχές στις «κατ’ οίκον Εκκλησίες»,δηλαδή,στις οικογένειες. Η Τοπική μας Εκκλησία επομένως, και λόγω παραδόσεως και λόγω πεποιθήσεως συνεχίζει έμπρακτανα στηρίζειτόσο πνευματικά όσο και υλικά την Οικογένεια, ενισχύοντας οικονομικά τους νεοεισαχθέντες νέους του Νομού Κορινθίαςστα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας. Σε αυτό το σημείο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους Εφημερίους και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ι. Ναών της Ι. Μητροπόλεως μας για την συγκινητική και παραδειγματική δραστηριοποίηση και προσφορά τους, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και έναν μικρό απολογισμό, καθώς από το έτος 2006 και μόνον για την Εκδήλωση των «Υποτροφιών»έχουν δοθεί 1.331βιβλιάρια σε αντίστοιχα παιδιά και νέους με το προσφερθένσυνολικό χρηματικό ποσό ναανέρχεται σε1.042.300,00€συμπεριλαμβανομένης και της εφετινής προσφοράς. Το ποσό αυτό αποτελεί την πλέον έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης του Κορινθιακού Λαού προς την Εκκλησία και τον Ποιμενάρχη του, καθώς χωρίς την συγκινητική συνεισφορά του είναι σαφές ότι όχι μόνον οι «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ»αλλά και καμία άλλη φιλανθρωπική δράση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί. Ταυτόχρονα όμως γεννά επιπρόσθετες ευθύνες στις πλάτες του επικεφαλής της Τοπικής μας Εκκλησίας, ώστε να συνεχίσει να στέκεται άξιος της εμπιστοσύνης και της αγάπης του Ποιμνίου του. Ο Ποιμενάρχης μας ολοκλήρωσε το κήρυγμά του ευχόμενος στους νεοεισαχθέντες, στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, καλή πρόοδο και φώτιση.

Σημειωτέον ότι οι Υποτροφίες (τραπεζικά βιβλιάρια) εδόθησαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ι. Μητροπόλεως μας και αυτοί στην συνέχεια στους Εφημερίους των Ενοριών, ώστε να καταλήξουν, με την απαραίτητη διακριτικότητα, στα χέρια των νεαρών σπουδαστών. Στην Θ. Λειτουργία παραβρέθηκαν πλήθος Κληρικών και Πιστών, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στον Ι. Ναό, γεγονός το οποίο έδωσε ιδιαίτερη χαρά και παρηγοριά και στους τροφίμους του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου μας, οι οποίοι δέχθηκαν με συγκίνηση την επίσκεψη των Χριστιανών και την έκφρασή των πλέον ευγενών αισθημάτων τους προς αυτούς.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ