Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

 

115 9925

Στην Αρχιερατική Περιφέρεια Κλεωνών και συγκεκριμένα στο χωριό Αρχ. Κλεωνές μετέβη χθες Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018,  ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος μετά των συνοδών του Κληρικών προκειμένου να τελέσει την Ι. Ακολουθία της Παρακλήσεως στον  εκεί Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στον μακαριστό Μητροπολίτη Κορίνθου κυρό Παντελεήμονα Καρανικόλα και στο τελευταίο του πόνημα με τίτλο «Θεομητορικά Προσωνύμια» αναφέρθηκε ο σε Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμα του προς του πιστούς, τονίζοντας ότι η αγάπη των πιστών για την Παναγία Μητέρα του Θεού και Μητέρας όλου του κόσμου έκανε τον συγγραφέα να συγκεντρώσει και να συμπεριλάβει στο βιβλίο του  23.564 προσωνύμια αφιερωμένα σε Αυτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τελεί καθημερινά Νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπό του πυρός προσφάτως μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών μας, ευχόμενος παράλληλα για τους επιζήσαντες και τις οικογένειες όλων αυτών των ανθρώπων, που χάθηκαν, ώστε η Παναγία μας να απαλύνει τον πόνο και την θλίψη τους και ταχέως να τους αποκαταστήσει.

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας προσέφερε στους πιστούς από μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Παραμυθίας», ως ευλογία, ευχόμενος «καλή Παναγιά».

 

115 9904

115 9913

115 9915

115 9918

115 9920

115 9927

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΙΠΟΥ.