Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

 

DSC08072

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα, στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο, η καθιερωμένη Κατηχητική συνάντηση της ειδικής Σχολής πνευματικού καταρτισμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Πολιτικός Επιστήμονας και Αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εκκλησία» κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Πως θα προετοιμάσουμε τους νέους μας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση».

 

DSC08062

 

Ο κ. Χολέβας με σαφήνεια και τεκμηριωμένο λόγο εξέθεσε την ανάγκη οι νέοι μας να μελετούν τις πηγές της Ιστορίας μας, η οποία πρέπει να χρησιμοποιείται ως εργαλείο προσωπικής, κοινωνικής, Εθνικής και οικουμενικής βελτιώσεως αλλά και για την αποφυγή επαναλήψεως λαθών του παρελθόντος. Όλοι μας,τόνισε ο κ.Χολέβας, εκπαιδευτικοί, γονείς, Κληρικοί, Κατηχητές, δημοσιογράφοι αξίζει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια για να δώσουμε στα παιδιά μας Εθνική ταυτότητα, ιστορική συνείδηση και υγιή πρότυπα ζωής και τούτο επειδή πολλές φορές η Ιστορία διαστρεβλώνεται από ιδεολογικές ερμηνείες. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε στα παιδιά μας, ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες επιβάλλεται να μένουν μακριά από την Ιστορία και να επιχειρήσουμε μέσω των Εθνικοαπελευθερωτικών Αγώνων του Έθνους μας να αντλήσουμε μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας, που θα τα χρησιμοποιήσουμε στο δύσκολο και απαιτητικό «σήμερα».

DSC08064

 

Τόσο ο κ. Χολέβας όσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ως μέλος της παρελθούσης Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εξήγησαν στο ακροατήριο ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας έχει προγραμματίσει εγκαίρως επετειακές εκδηλώσεις για το έτος 2021, που συμπληρώνονται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις. Η Κόρινθος και η Ι. Μητρόπολή μας εξαιτίας των γεγονότων: του ιστορικού πρώτου εορτασμού της Εθνικής Επετείου, που έγινε στην Κόρινθο, αλλά και των ιστορικών μαχών των Δερβενακίων, του Αγιονορίου και της Περαχώρας, θα συμμετάσχει ενεργά στις εόρτιες αυτές προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

DSC08066

 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Κωνσταντίνο Χολέβα για την όμορφη και εποικοδομητική ομιλία του και σημείωσε ότι η Εκκλησία μας σεβόμενη την ελευθερία του προσώπου πάντοτε αγωνίστηκε να καλλιεργήσει αυτό το πνεύμα της ελευθερίας που δεν προέκυψε τόσο εύκολα αλλά με αγώνες, θυσίες, αίμα και θανάτους!

 

DSC08073

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤOY κ. ΚΩΝ/ΝΟY ΧΟΛΕΒΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟY ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» ΜΕ ΘΕΜΑ : «Πως θα προετοιμάσουμε τους νέους μας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση».

 

 

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.