Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

DSC07789

 

Με την δέουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκαν κι εφέτος τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολή μας. Συγκεκριμένα, το εσπέρας της Τετάρτης, 20 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Κρηνών Κορινθίας. Στον λόγο του αναφέρθηκε στα Εισόδια της Θεοτόκου, τονίζοντας ότι οφείλουμε να ζούμε και να ενεργούμε ως οι γονείς της Παναγίας μας, καθοδηγώντας και διδάσκοντας τα παιδιά μας στην ζωή και στην λατρεία της Εκκλησίας μας, διότι η χάρις του Θεού ηρεμεί, καθαρίζει τον νου τους και τους δίδει προοπτική και προορισμό στην ζωή τους.

 

εικόνα Viber 2019-11-20 20-39-02

Το ίδιο απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, τέλεσε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Γαλατάκι Κορινθίας, όπου και ομίλησε αναφερθείς στην εκπλήρωση του «τάματος» του Ιερού ζεύγους Ιωακείμ και Άννης όχι ως «οικογενειακού γεγονότος» αλλ᾿ως «παγκοσμίου γεγονότος», αφού ολόκληρος η ανθρωπότης προσφέρει τον πιο εκλεκτό καρπό της, την Πανάχραντο Μαρία, για να διακονήσει το έργο της σωτηρίας του ανθρώπου.

DSC07835

Την επομένη Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019, και στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Στην συνέχεια, παρουσία των Στρατιωτικών και των Πολιτειακών Αρχών, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, με την συμμετοχή των Κληρικών της Πόλεως της Κορίνθου, τέλεσε Δοξολογία για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

εικόνα Viber 2019-11-21 13-03-02

Στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Νεμέα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία. Ομιλήσας προς τους ευσεβείς πανηγυριστές, ο άγιος Κεγχρεών, αναφέρθηκε στην Εορτή των Εισοδίων ως ενός γεγονότος που συνδέεται με την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, η οποία συνετελέσθη εν Χριστώ Ιησού τω Υιώ της Παρθένου και μας χαρίστηκε αμετακλήτως! Τόνισε ιδιαιτέρως και με αφορμή την παρουσία και των Εκκλησιασμό των Μαθητών των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας ότι η συγκεκριμένη Εορτή προϋποθέτει την κατανόηση πως τα γεννώμενα τέκνα έχουν πατέρα και δημιουργό τον Θεό και ως εκ τούτου η αφιέρωση τους στον Θεό είναι η έμπρακτος αναγνώριση και προσφορά αυτών που ανήκουν στον Θεό. Οι γονείς έχουν την μεγάλη τιμή να είναι συνεργοί του Θεού στην συνεχίση της δημιουργίας, ώστε η φυγοτεκνία να είναι «επανάσταση» κατά της φύσεως με όλα τα επακόλουθα της, όπως το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χώρα μας. Παράλληλα, τόνισε ότι οι γονείς οφείλουν να διδάσκουν στα τέκνα τους την ευσέβεια και την πίστη στον Θεό.

Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές στου σεπτού Ποιμενάρχου μας και ευχήθηκε η Παναγία μας να σκεπάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα, ειδικότερα όμως τον Ελληνικό Στρατό διότι πλειστάκις, ανά τους αιώνες, ευεργετήθηκε από την χάρι Της! 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ