14η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

 

 

IMG 3251

Σε ανάμνηση της δεκάτης τετάρτης (14) επετείου από της εγκαταστάσεώς του στον Αποστολικό θρόνο της Κορίνθου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος λειτούργησε σήμερα Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, στην Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Παταπίου, στο Λουτράκι, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς. Στην Θ. Λειτουργία παρέστη η Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον δωρεοδότη Κύριο για όσα καλά καθώς και για όσες δοκιμασίες του έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια της Ιερατικής και Αρχιερατικής ζωής του και Τον παρεκάλεσε θερμά να συνεχίσει να του χαρίζει, για όσα χρόνια του απομένουν, την δυνατότητα να αγωνίζεται και να εργάζεται με πίστη, αγάπη, εκκλησιαστικό φρόνημα και υπομονή διακονώντας το ποίμνιό Του. Παράλληλα προέτρεψε την Ι. Αδελφότητα να μην πάψουν να προσεύχονται νύκτα και ημέρα, ώστε ο Κύριος και Θεός μας να άρει από τον κόσμο την πανδημία του κορωνοϊού, που ταλαιπωρεί ολόκληρη την οικουμένη.

Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, των υπολοίπων Πνευματικών Πατέρων του, των γονέων του και πάντων όσοι συνετέλεσαν στην ως άνθρωπο και ιερέα εξέλιξή του.  

Τέλος ο σεπτός Ποιμενάρχης μας διάβασε τις εκ του Ιερού Ευχολογίου υπέρ ασθενούντων ευχές ενώπιον του Ι. Σκηνώματος του Οσίου Πατρός Παταπίου και τον παρεκάλεσε θερμά να πρεσβεύει στον ζωοδότη Κύριο μας Ιησού Χριστό υπέρ υγείας ολόκληρης της ανθρωπότητος!  

 

 

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

 

IMG 3246

IMG 3261

IMG 3267

IMG 3272

IMG 3275