Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

 

105 0498

 

Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ελένης Ζούζια, μητρός του Αιδεσ. π. Δημητρίου Ζούζια και του Ναυάρχου ε. α. κ. Ιωάννη Ζούζια, τέλεσε το Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στο χωριό Αηδόνια της Αρχιερατικής Περιφέρειας Νεμέας. Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί και οι Αιδεσ. π. Γρηγόριος Θεοδώρου, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, π. Βασίλειος Μητρογιάννης, π. Βασίλειος Παπουτσής εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, και ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Δημήτριος Ζούζιας, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο Ιεροκήρυκας Παν/τος Αρχιμ. π. Θεόκλητος Φραγκιουδάκης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νεμέας και Κλεωνών Αιδεσ. Πρω/ρος π. Αθανάσιος Αλτανόπουλος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας του Βράχου Νεμέας και Ιεροκήρυκας Παν/τος Αρχιμ. π. Θεόκλητος Φραγκιουδάκης, ενώ ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε λόγους παρηγορητικούς προς την οικογένεια τονίζοντας ότι για να έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον στην αιώνια ζωή πρέπει ως γνήσια τέκνα του Θεού να μεταβάλλουμε την κοινωνία μας σε μια κοινωνία ένθεη που αγαπά τον Θεό και τον Άνθρωπο. Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του μνημοσύνου παρατέθηκε γεύμα σε όλο το Εκκλησίασμα.


DSC06979

 

Την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον εορτάζοντα την 23ην Αυγούστου, Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατείου πλαισιούμενος από τους Αρχιερατικό Επίτροπο Βόχας Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Πέτρο Ρούσσο, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη και τους διακόνους του.

 

Στο Κήρυγμα του λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις αρετές που την κοσμούσαν και αναλύοντας ταυτόχρονα το Αποστολικό ανάγνωσμα κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την Παναγία μας καλλιεργώντας τον εαυτό τους και την προσωπικότητα τους – μας, ώστε να γίνουν συνεργοί του Θεού στην σωστή οικοδόμηση του εαυτού τους και κατ᾿ επέκταση του Σώματος της Αγίας Εκκλησίας μας. Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχόμενος σε όλους η Παναγία μας να είναι παράδειγμα και βοηθός στον αγώνα μας για την καλλιέργεια και την κατάκτηση των αρετών ως μέσου σωτηρίας.                   

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ