ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

 

IMX 40nmero mvnmosuno p. G. Kalafatn 5.10.2019 001

 

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019, στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος ετελέσθη δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος, ενώ στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου, με συλλειτουργούς τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκ. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής, τον Πρωτοπρεσβ. Ηλία Κρητίδη-Στρατιωτικό Ιερέα, τον Οικον. Ιωάννη Φαφούτη-Εφημέριο της Ενορίας της Πολιούχου και τους Διακ. Δαμασκηνό Γεννηματά, εκ Κορίνθου, Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έφθασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Καλαφάτη, επί εικοσαεξαετία Εφημερίου του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, στο οποίο, πέραν των προαναφερθέντων Μητροπολιτών, Ιερέων και Διακόνων, συμμετείχαν και άλλοι προσελθόντες Κληρικοί.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβάσμιωτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, έδωσε πνευματικά μηνύματα, που απορρέουν από την Θεολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας γύρω από το μυστήριο του Θανάτου, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιερέως π. Γεωργίου, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, που ήρθαν να αναπέμψουν τις προσευχές τους μαζί με τον ίδιο, τους Ιερείς και τους πολυπληθείς πιστούς υπέρ αναπαύσεως του απλού Ιερέως, ο οποίος άφησε αγαθή μνήμη διακονώντας το Ιερό Θυσιαστήριο της Πολιούχου της Χαλκίδος, ενώ, τέλος, ευχήθηκε στην οικογένεια του μακαριστού Ιερέως, την Πρεσβυτέρα του Χρυσούλα και τα παιδιά του Σταύρο, Νικόλαο, Αναστάσιο και Παρασκευή, να έχουν την ευχή του πατέρα τους και την παρά Θεού παρηγορία.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού, Κωνσταντίνος Σιάνος και Νικόλαος Βαβίλης με τις χορωδίες τους και το σύνολο των ιερών ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm).

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ imchalkidos.gr