Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 

 

115 9744

 

Με κάθε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε κι εφέτος η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. Συγκεκριμένα την παραμονή της Εορτής, Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου. Την διακονία του κηρύγματος ανέθεσε ο Σεβασμιώτατος στο Νομικό Σύμβουλο της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρο Θωμαΐδη, ο οποίος, με την ρητορική δεινότητα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στην εμπειρία του Ακτίστου Φωτός. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ι. Εικόνας. Το πρωί της 6ης Αυγούστου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον αυτό Ι. Ναό ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα.  

 

115 9805

 

Την επομένη, Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κιάτου. Λόγους πνευματικής οικοδομής απηύθηνε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, αναλύοντας με την θεολογική του επάρκεια τα γεγονότα της Μεταμορφώσεως του Χριστού. Τόσο το εσπέρας στην Κόρινθο όσο και μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στο Κιάτο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας απηύθηνε ευχές και ευλογίες προς τους πιστούς που κατέκλυσαν τους πανηγυρίζοντες Ι. Ναούς, ευχαριστώντας και τους ομιλητές.    

 

115 9823

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και σύμφωνα με το Πρόγραμμα του για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην Ακολουθία της Ι. Παρακλήσεως, η οποία τελέσθηκε στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στις «Αποστολικές» Κεγχρεές και ομίλησε στο Εκκλησίασμα επίκαιρα, ενώ επικαλέσθηκε τις μεσιτικές πρεσβείες της Θεοτόκου, ώστε να δίδει υγεία σώματος και ψυχής και φώτιση στους πιστούς. Ολοκληρώνοντας συνεχάρη τους Ενορίτες και τον Εφημέριο του Ιερού Ναού, καθώς η μικρή αυτή Ενορία είναι η πρώτη σε φιλανθρωπία υλική και πνευματική. Τέλος δε ετέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπό του πυρός μαρτυρικώς τελειωθέντων αδελφών μας, όπως έπραξε τούτο και το πρωί στο Κιάτο.       

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.