Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ Ι. ΗΣΥΧ. ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.

 

 

2.jpg

Την πρώτη Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2019, σύμφωνα με το γνωστοποιηθέν πρόγραμμά του, τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, στο Ι. Ησυχαστήριο του Αγίου Γερασίμου Λουτρακίου χθες Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, με την συμμετοχή της Ι. Αδελφότητος του Ι. Ησυχαστηρίου και πιστών, που προσήλθαν να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, δραττόμενος της ευκαιρίας, ομίλησε επίκαιρα στην Αδελφότητα της Ι. Μονής, ως και στους συμπροσευχομένους προσκυνητές, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος του Θεού επιδιώκει την ένωσή του μετά του Αγίου Θεού, κάτι που επιτυγχάνεται και με την συχνή συμμετοχή του στις Ι. Ακολουθίες. Η Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων είναι μια ευκαιρία «πνευματικού ανεφοδιασμού», κατά την τέλεση της οποίας ο πιστός αναπέμπει «ψυχή τε και σώματι» (με τις γονυκλισίες κ.τ.ό.) δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στην Ι. Αδελφότητα και στους πιστούς «καλή Τεσσαρακοστή» με πλούσια πνευματική καρποφορία.

 

 

3.jpg

 

 



4.jpg