Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

 

115 0848

 

Στο Βασιλικό Κορινθίας, της Αρχιερατικής Περιφερείας Σικυώνος, μετέβη την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος για να τελέσει την Θ. Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Νικόλαο Τζελέπη και τους Διακόνους του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Κατά την προσφιλή του συνήθειά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ομίλησε πνευματικά στους παρισταμένους πιστούς τονίζοντάς τους ότι πριν από τις μεγάλες εορτές της Χριστιανοσύνης οι Πατέρες της Εκκλησίας μας έχουν προνοήσει να ακούγονται συγκεκριμένες Περικοπές, οι οποίες προετοιμάζουν τους Πιστούς για το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός, που πρόκειται να βιώσουν. Με την ίδια λογική ο Σεβασμιώτατος, χρησιμοποιώντας παραδείγματα και εικόνες από την αθλητική ζωή, ερμήνευσε το Αποστολικό και το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα επισημαίνοντας ότι οι Χριστιανοί, που αενάως αγωνίζονται ενάντια στον Διάβολο και το κακό, ομοιάζουν με τους αθλητές, που προετοιμάζονται για ικανό χρονικό διάστημα με επίπονες προπονήσεις, φορώντας και χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε την ημέρα του αγώνα να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ει δυνατόν να βγουν νικητές. Ομοίως λοιπόν και κατά τον ίδιο τρόπο και οι Χριστιανοί οφείλουν μέσα από τους αγώνες τους να κατακτήσουν ως όπλα τους τις αρετές, να ενδυθούν τον Χριστό και ενδυναμωμένοι από το Άγιο Πνεύμα να αποτινάξουν τα δεσμά της αμαρτίας και των παθών, που ο Διάβολος τοποθετεί σαν εμπόδια, ώστε κι αυτοί με την σειρά τους να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα και να βγουν νικητές. Επομένως, ιδωμένο υπ’ αυτό το πρίσμα, οι Χριστιανοί δεν εορτάζουν απλά τα Άγια Χριστούγεννα αλλά τα βιώνουν σε απόλυτο βαθμό.

Ολοκλήρωσε δε το κήρυγμά του προτρέποντας τους Πιστούς να επιδιώκουν να στηρίζονται όχι στις μεμονωμένες ατομικές τους δυνατότητες, αλλά στην παντοδυναμία του Κύριου και Θεού μας, ώστε να έχουν την μεγαλοσύνη και το έλεος Του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, όπως επί παραδείγματι στην ελαιοσυγκομιδή, για την οποία ευχήθηκε συγκεκριμένα καλή σοδιά στους ελαιώνες τους και έτη πολλά παρά Θεώ.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κράτα το

Κράτα το