Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ.

 

103 2052

 

Με εξαιρετική επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου ε. ε., στην Κροκίδειο αίθουσα, η δεύτερη κατά σειρά Κατηχητική ομιλία, εξ αυτών που αφορούν στον καταρτισμό του πληρώματος της Παυλείου Αποστολικής Τοπικής μας Εκκλησίας με τον τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού», με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η πίστη ως εμπιστοσύνη και πιστότητα».

Ο Σεβασμιώτατος με την μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του, μέσα από την ζώσα παράδοση και την πατερική εμπειρία, κατέδειξε το αληθινό νόημα της Πίστεως, που δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά συνδέει τον πιστό με τα έσχατα, ως σωτηριολογικό γεγονός, του μυστηρίου της Εκκλησίας. Η Πίστη είναι η ένταξη του πιστού στην Εκκλησία, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, γιατί, εάν η πίστη από μόνη της σώζει, τότε η Εκκλησία δεν θα είχε λόγο υπάρξεως. Επομένως η εμπιστοσύνη του ανθρώπου στο Θεό είναι η παράδοση της ζωής του στα χέρια του Χριστού.

Αμέσως μετά το πέρας της εισηγήσεως ακολούθησε διάλογος κατά τον οποίο με τις καίριες ερωτήσεις και τις σαφείς τοποθετήσεις - απαντήσεις του Σεβασμιωτάτου ομιλητού διευκρινίσθηκαν «έτι και έτι» σημαντικά σημεία της ομιλίας του.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο προσκεκλημένο του, αφού με την ομιλία του καθήλωσε προβληματίζοντας θετικά το ακροατήριο, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά με τον θεολογικό του εναργή λόγο στον πνευματικό καταρτισμό και στην εν Χριστώ οικοδομή του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ