ΕΚΔΗΜΙΑ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΔΡΙΤΣΑ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ κ. ΑΓΑΠΙΟΥ ΔΡΙΤΣΑ.

 

Εχθές, 27 Νοεμβρίου ε. έ., μετά την εις Κύριο εκδημία του, ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή του μακαριστού Στυλιανού Γ. Δρίτσα, πατέρα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου κ. Αγαπίου Δρίτσα, στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Μεγάρων. Στον πενθούντα αδελφό, δεύτερον τη τάξει Κληρικό της Ι. Μητροπόλεώς μας, έσπευσαν να συμπαρασταθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, μεγάλο μέρος της χορείας των Ιερέων, αντιπρόσωποι εξ όλων των Αδελφοτήτων των Ι. Μονών της Ι. Μητροπόλεώς μας, καθώς και πλήθος πιστών από Λουτράκι, Κόρινθο, Κιάτο και άλλες πόλεις και χωριά της Ι. Μητροπολιτικής περιφερείας μας.

Ο μακαριστός Στυλιανός, αδελφός του Ηγουμένου και κτήτορος της Ι. Μονής Γαλακτοτροφούσης της Ι. Μητροπόλεως Μεγάρων ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός τόσο στα Μέγαρα, τόπο της καταγωγής του όσο και στην Κόρινθο. Όντας άνθρωπος κοινωνικός, έντιμος, βιοπαλαιστής, οικογενειάρχης και πιστός στον Θεό και την Εκκλησία μας, η εκδημία του προκάλεσε θλίψη και στην Ι. Μητρόπολή μας. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, στον επικήδειο λόγο του, ευχαρίστησε θερμώς τον επιχώριο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του άδειας και την με αγάπη φιλάδελφο συμμετοχή του ως και τον Μεγαρέα Μητροπολίτη Σεβ. Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ελευσίνος κ. Δωρόθεο, που συμπαρέστησαν και συμπροσευχήθηκαν δείχνοντας τα αδελφικά των αισθήματα και την Αρχιερατική ευαρέσκεια στον πενθούντα συνεργάτη του χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει όσους ιεροφόρεσαν και παρέστησαν εκ των Κληρικών, των Μοναχικών ταγμάτων, των Επισήμων και του Λαού. Ακολούθως, επεσήμανε το Εκκλησιαστικό ήθος, τις ικανότητες, τις αρετές, το Εκκλησιαστικό φρόνημα, την διάκριση και την καλοσύνη του χαρακτήρος του στενού του συνεργάτη π. Αγαπίου Δρίτσα, τα οποία εν πολλοίς, οφείλονται και στην καλή διαπαιδαγώγηση που προσέφεραν ο μακαριστός μετά της συζύγου του κ. Ισιδώρας, ως γονείς στα τέκνα των, καθώς το «δένδρο εκ του καρπού γνωρίζεται». Κατ’ αυτόν τον τρόπο αιτιολόγησε γιατί η χθεσινή ημέρα είναι «ημέρα πένθους» και για την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κατά σάρκα αδελφό του αοιδίμου, Αρχιμανδρίτη Γέροντα π. Άνθιμο, για την προσφορά του στην Εκκλησία του Χριστού, ως και στον έτερο του υιό, Γεώργιο Δρίτσα, χημικό και στην οικογένειά του, ευχηθείς την μακαρία ανάπαυση για τον τεθνεώτα και την άνωθεν παρηγορία για τους συγγενείς.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!


140 3395


140 3412


140 3414


140 3419


140 3420


140 3433


140 3459


140 3471


140 3495


140 3500


140 3500




140 3510