ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ (ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015).

 

101 7411

Την Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015, ο πολιός Γέροντας και Επίτιμος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νεκτάριος Μαρμαρινός επισκέφτηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στο ανακαινισμένο πρόσφατα Επισκοπείο επί της οδού Κροκιδά 4, στην Κόρινθο.

Τον π. Νεκτάριο υποδέχθηκε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας με πολλή χαρά. Τον ξενάγησε στους επισκευασθέντες και ανακαινισθέντες χώρους του οικήματος, που ήσαν οικείοι στον άγιο Πρωτοσύγκελλο κατά την εξηκονταετή διακονία του στο συγκεκριμένο χώρο και του παρέθεσε νηστίσιμη τράπεζα στην οποία παρακάθισαν ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης και η ερίτιμη σύζυγός του κ. Δέσποινα Νικολαΐδου.  

Κατά την διάρκεια του γεύματος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εκτός των άλλων ευχαρίστησε τον σεβαστό Γέροντα Νεκτάριο για την σημαντική και με τον καθοριστικό τρόπο του βοήθεια στην ανακαίνιση του ιστορικού Επισκοπείου, ενώ ο Γέροντας, κατενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, συνεχάρη τον Μητροπολίτη μας για τις άοκνες προσπάθειές του στην επιτέλεση και αυτού του σημαντικού έργου. Εκ βαθέων δε του ευχήθηκε να ολοκληρωθεί το έργο και με την ανακαίνιση του Ι. Ναού Αγ. Φωτεινής και του λοιπού αύλειου χώρου αλλά και να εξακολουθήσει να πρωτοστατεί σε έργα αγιότητος και φιλανθρωπίας, τα οποία με την χάρη του Κυρίου να φέρει αισίως εις πέρας προς δόξαν Θεού και ανακούφιση του δοκιμαζομένου Χριστωνύμου Λαού.

Η συνάντηση, διανθισμένη με «πνευματική βαρύτητα», ήταν μια ιστορική αναδρομή στα πρόσωπα των Επισκόπων και των εκάστοτε συνεργατών τους, με τα οποία συνέζησε και συνεργάσθηκε ο π. Νεκτάριος, αλλά και σε γεγονότα του παρελθόντος, τα οποία εκ του σύνεγγυς εβίωσε ο σεβαστός Γέροντας, καθώς ο ίδιος μένει για να «ενσαρκώνει» την τελευταία εξηκονταετή και πλέον ιστορία της Εκκλησίας της Κορίνθου ως πρωταγωνιστής, αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ολοθύμως ευχήθηκε να είναι ο υπόλοιπος χρόνος της ζωής του σεβαστού Γέροντα μακρός και όπως διανύσει αυτόν με υγεία, ειρήνη, χαρά και διαύγεια πνευματική και καταξιωθεί παρά του μισθαποδότου Θεού και των αποκειμένων για τους πιστούς και αγαθούς δούλους Του βραβείων και στεφάνων.     

 

101 7413

101 7415