ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΠΑΓΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΗΝ 6ην & 7ην ΙΟΥΛΙΟΥ ε.ε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

     Πραγματοποιήθηκε την 14η Μαΐου, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Σύσκεψη για την διοργάνωση της καθιερωμένης Παγκορινθιακής Προσκυνηματικής Αποδημίας, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεώς μας, στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και η οποία εφέτος θα πραγματοποιηθή την 6ην και 7ην Ιουλίου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν Ιερείς από όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι. Μητροπόλεώς μας, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

     «Θα έχω την ιδιαίτερη τιμή να είμαι και εφέτος επί κεφαλής του Παγκορινθιακού Προσκυνήματος στην Μεγαλόχαρη της Τήνου, κατά την 6ην και 7ην Ιουλίου.

     Η διήμερη προσκυνηματική αυτή εκδρομή είναι μία ακόμη ευκαιρία προς αγιασμό των πιστών μας από την θαυματουργική Χάρι της Εικόνος της Ευαγγελίστριας, αλλά και μία πρώτης τάξεως δυνατότητα αναζωπυρώσεως των σχέσεων του Ποιμενάρχου με το Ποίμνιό του. Γι᾿ αυτό παρακαλώ εσάς, τους στενούς μου συνεργάτες, να επιμεληθήτε προσωπικώς, καταλλήλως, εγκαίρως και επιμελώς όλα τα της εκδρομής ώστε αφενός να υπάρξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Χριστιανών και αφετέρου να ενημερωθούν άρτια οι Ενορίτες σας σχετικά με το πώς θα δηλώσουν την συμμετοχής τους.

     Ευελπιστώ ότι, όπως ακριβώς έμειναν ευχαριστημένοι πέρυσι οι 700 και πλέον Κορίνθιοι προσκυνητές, που συμμετείχαν στην καθιερωμένη αυτή Ιερή αποδημία μας, έτσι κι᾿ εφέτος, με τις ανάλογες ενέργειες της Οργανωτικής Επιτροπής, θα λειτουργήσουν όλα με τον καλύτερο τρόπο ώστε να απολαύσουμε την Χάρι και την ευλογία της Παναγίας μας μέσα από ένα ειρηνικό και πνευματικό προσκύνημα».

     Την Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν οι Αιδεσ. π. Γρηγόριος Θεοδώρου, Εφημέριος Ι. Ν. Απ. Παύλου Κορίνθου, π. Κυριάκος Σκλίας, Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Βραχατίου, π. Χρήστος Μαρίνης, Εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Μ. Βάλτου, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Φανουρίου Βέλου.