Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ κ. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ 9η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε».

 

9H  QW

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στην «Κροκίδειο Αίθουσα» η 9η συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο γνωστός Δημοσιογράφος κ. Σπυρίδων Χαριτάτος ο οποίος ανέπτυξε το πάντα επίκαιρο θέμα «Η οικογένεια ως αποδέκτης της επιρροής των Μ.Μ.Ε». Ο κ. Χαριτάτος με αμεσότητα, κατάφερε να κερδίσει το ακροατήριο  του από την πρώτη στιγμή, αναλύοντας την δύναμη της «4ης Εξουσίας» όπως αυτή διαμορφώνεται στην σύγχρονη κοινωνία. Με λόγο λιτό και εύληπτο, μίλησε για την παραπληροφόρηση - «προπαγάνδα» που ασκούν τα Μ.Μ.Ε., καθώς και για την εμπορευματοποίησή τους, που έχουν ως στόχο την λεγόμενη «αποκλειστικότητα» και το  κέρδος, με αποτέλεσμα την διάβρωση του αρχικού χαρακτήρα τους. Υπογράμμισε την προβολή αρνητικών προτύπων, μέσω των Μ.Μ.Ε. όπως αυτό του δήθεν «επιτυχημένου» ατόμου, λόγω της αφθονίας οικονομικών απολαβών, την βία που υπέρ-προβάλλεται με την δραματοποίησης της σχετικής ειδησεογραφίας ή την ηρωοποίηση αντικοινωνικών τύπων ανθρώπων, ώστε εν αντιθέσει να εκτοπίζονται τα θετικά πρότυπα. Κλείνοντας την ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί, στην προσωπική ευθύνη του καθενός, ως προς την προστασία των παιδιών μας, βοηθώντας τα με τον διάλογο και τον απαραίτητο χρόνο που θα τους αφιερώνουμε, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να μάθουν όχι μόνο να «βλέπουν» τις εικόνες, αλλά και να τις «διαβάζουν».

Τον γνωστό Δημοσιογράφο, ευχαρίστησε με θερμούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ Διονύσιος, ο οποίος μέσα από τον διάλογο που  ακολούθησε, εξέφρασε τον προβληματισμό  του γύρω από τον ρόλο, την δύναμη και την επιρροή  των Μ.Μ.Ε. στην διαμόρφωση της σύγχρονης οικογένειας. Κλείνοντας την επιτυχημένη αυτή συνάντηση, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιολόγησης και προσεκτικής κριτικής όλων των ειδών της πληροφόρησης από όλους μας, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «στο χέρι μας υπάρχει το κουμπί», ώστε, εάν έτσι κρίνουμε, να αφαιρέσουμε αυτήν την ανεξέλεγκτη «δύναμη» προς όφελος όχι μόνο του ιερού θεσμού της οικογένειας, αλλά και του ατόμου ειδικότερα. 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ