ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΕΜΕΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΒΡΑΧΟΥ ΝΕΜΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

DSC05640

Την Δευτέρα το απόγευμα, 10 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ι. Παράκληση, που τελέστηκε στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, όπου και ομίλησε επίκαιρα για την Υπεραγία Θεοτόκο.

DSC05659

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην γειτονική Ι. Μονή Κοιμ. Θεοτόκου Βράχου Νεμέας, όπου και χοροστάτησε σε Ι. Αγρυπνία. Η εν λόγω Ι. Μονή βρίσκεται αγκιστρωμένη στους βράχους και η Ι. Ακολουθία τελέστηκε υπαιθρίως, σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που μετέφεραν το σωστικό μήνυμα του Θεού στους ανθρώπους σώζοντας τους δια της μετανοίας και της προσευχής. Ομοίως και σήμερα, που τα πάντα γύρω μας, σε Πανελλαδικό και Παγκόσμιο επίπεδο, αμφισβητούνται, οφείλουμε με ειλικρινή μετάνοια και θερμή προσευχή να προσελκύσουμε την χάρι του Θεού, ώστε δια πρεσβειών της Παναγίας Θεοτόκου να αξιωθούμε τα επίγεια και επουράνια αγαθά!

IMG 1730

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθικίων μετέβη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος προκειμένου να τελέσει την Ι. Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, να απευθύνει πνευματικούς λόγους στους Πιστούς και να μεταφέρει τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

εικόνα Viber 2020-08-10 23-17-53

Ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαπαλεξόπουλος τέλεσε την Ι. Ακολουθία της Παρακλήσεως στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Αγίου Φανουρίου Λουτρακίου, όπου μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε από την Παναγία αλλά αντιθέτως να εμπιστευόμαστε στο έπακρον την μητρική προστασία Της!

 

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

          ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.