Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020.



DSC05401

 

Στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020 όπου και ετέλεσε την Ι. Παράκληση. Ομιλώντας προς τους ευσεβείς Πιστούς ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, διαχρονικά όποτε αντιμετώπιζαν προβλήματα, κατέφευγαν στην Εκκλησία και ιδιαιτέρως στην Υπεραγία Θεοτόκο, ψάλλοντας την Παράκλησή Της «Προς τίνα καταφύγω άλλην Αγνή». Ομοίως και σήμερα ευχήθηκε ο Ποιμενάρχης μας, να έχουμε όλοι την δύναμη, την υγεία και τις πρεσβείες της Θεοτόκου, ώστε να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα μας!

 

IMG 1689

 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ετέλεσε την Ι. Ακολουθία της Ι. Παρακλήσεως στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Μπολατίου όπου και ομίλησε στους Πιστούς αντλώντας έμπνευση από το τροπάριο της Παρακλήσεως «Οὐ σιωπήσω τοῦ βοᾶν τρανώτατα τὰ μεγαλεῖα τὰ σά». Τόνισε δε ότι, οφείλουμε να ευγνωμονούμε και να ευχαριστούμε την Θεοτόκο γιατί είναι η αιτία της σωτηρίας ολοκλήρου της ανθρωπότητας, καθώς και για τις ευεργεσίες που δίδει στον κάθε έναν από μας ξεχωριστά. Ολοκλήρωσε, μεταφέροντας της ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε η χάρις της Παναγίας μας να μας σκεπάζει και να μας οδηγεί σε οδό σωτηρίας!

εικόνα Viber 2020-08-07 21-32-04

 

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνης Βέλου τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. Στο κήρυγμα του ο π. Άνθιμος προετρέψε τους Πιστούς να προετοιμασθούν πνευματικά για την μεγάλη Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με νηστεία, εξομολόγηση, ενεργή συμμετοχή στις καθημερινές Ακολουθίες και στο Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως. Επεσήμανε δε, ότι όταν μεταλαμβάνουμε και προσερχόμαστε συνειδητά στο «Ποτήριο της Ζωής» βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Θεό, λαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα Του μέσα μας και γινόμαστε ένα με Αυτό.

Τέλος μετέφερε τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας και ευχήθηκε «καλή Παναγιά»!  

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.